Saját állításuk szerint bevették Novobahmutivkát az oroszok

2024. április 28. 22:31

A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie.

2024. április 28. 22:31

Nyitóképn páncélozott harcjárművek előtt őrködik egy orosz katona az Ukrajna elleni orosz háborúban zsákmányolt fegyverzetek kiállításán a moszkvai Poklonnaja-dombon. Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

A donyecki régióban lévő Novobahmutivka község bevételéről tett bejelentést vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúban

A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben 17 ukrán ellenrohamot vert vissza; közülük tízet Avgyijivka körzetében. 

Az ukrán hadseregnek több mint ezer embere esett el vagy sebesült meg súlyosan.

A minisztérium az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett több, harci drónokat valamint repülőgép-lőszereket és -felszerelést tartalmazó raktárt, egy harckocsit, három páncélozott harcjárművet, egy amerikai M109-es Paladin és egy német PanzerHaubitze 2000-es önjáró valamint három amerikai M777-es vontatott tarackot, öt amerikai ATACAMS operatív-harcászati rakétát, továbbá 46 drónt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrán tüzérségi és dróntámadást jelentettek orosz területekről

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Zaporizzsja megyei Pologi településen két civil életét vesztette ukrán belövések következtében

Igor Kimakovszkij, az Oroszországhoz csatolt „Donyecki Népköztársaság” vezetőjének tanácsadója a TASZSZ hírügynökségnek adott interjújában közölte, hogy Avgyijivkában az orosz katonák az aknamentesítés során hátra kötözött kezű és megkötözött lábú áldozatok holttestére bukkantak.

(MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. április 29. 08:17
" egy Leopard 2A6 harckocsi végre elérte Moszkvát:" Már az első abrams is, a múlt héten kipecáztak egy kilőtt példányt valahonnan berdicsi környékéről, az is megy Moszkvába...... Még gitler is megnyalná a szája szélét. A teljes kollekcióból egyelőre a challenger2 hiányzik, meg a kilőtt strykerekből egyelőre nem sikerült olyat kibugázni, ami nincs reménytelenül szétégve és bemutatható. Ahogy a dolgok most mennek hamarosan lesz patriot launcher is.
Uztu
2024. április 29. 07:41
Hoholosan: Nyvhbihmükýktivtie
Intel
2024. április 29. 05:47
Az oroszok heti egy falu sebességgel haladva sok év múlva érik csak el a megcélzott mértékű területfoglalást. De ez nem is olyan fontos. A lényeg az, hogy az USA politikai céljaiban aligha lesz változás a következő évtizedben. Nincs olyan erő abban az országban ami a jelenlegi háttérhatalom ellen érdemben fel tudna lépni. Így az oroszoknak semmi esélye. Az USA vég nélkül ontja a fegyvereket és katonákat míg az oroszoknál tíz éven belül távozik Putin és az utód bizonyosan nem rendelkezik majd hozzá mérhető átfogó hatalommal. Az oroszokat minden tudományos, technikai, kulturális, sport stb együttműködésből kizárták. Így fegyvereik fokozatos avulása az USA-hoz képest elkerülhetetlen. A katonák tekintetében meg az USA szempontjából mindegy, hogy ukrán vagy kolumbiai aki a rakétákat kilövi az oroszok irányába. Egyszóval az oroszok jövőjét csak azonnali kapitulációjuk mentheti úgy-ahogy.
bagira002
2024. április 29. 02:20
Nyugat háború támogatással az oroszokat akarják meggyengíteni kifosztani akár csak Jelcin idejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!